Pravila privatnosti

Što su to “kolačići” (eng. cookie)

Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetska stranica putem vašeg internetskog preglednika pohranjuje na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Kolačići se posvuda upotrebljavaju za spremanje vaših preferencija kako bi internetske stranice radile učinkovitije. Upotrebljavaju se i za praćenje vaše uporabe interneta i izradu korisničkih profila, a potom za prikaz prilagođenih internetskih oglasa na temelju vaših preferencija.

Svaka internetska stranica koja želi upotrebljavati kolačiće mora dobiti vašu privolu prije postavljanja kolačića na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Ne smiju vas jednostavno obavijestiti o uporabi kolačića ili vam objasniti kako ih možete isključiti.

Internetske stranice trebale bi vam objasniti kako će se upotrebljavati podaci iz kolačića. Morali biste imati mogućnost povući svoju privolu. Ako se odlučite na to, internetska stranica vam i dalje mora pružiti najmanju moguću uslugu, primjerice pružiti vam pristup dijelu stranice.

Privola nije nužna za sve kolačiće. Za kolačiće koji se upotrebljavaju isključivo u svrhu prijenosa poruke nije potrebna privola. To naprimjer uključuje kolačiće koji se koriste za „uravnoteženje opterećenja” (tj. omogućuju da se zahtjevi upućeni poslužitelju dijele na više uređaja, a ne samo jedan). Privola također nije potrebna za kolačiće koji su neophodni za pružanje usluge koju ste izričito zatražili. To uključuje primjerice kolačiće koji se upotrebljavaju kad ispunite internetski obrazac ili kada se koristite košaricom pri kupnji na internetu.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.